ここは、澄んだ空気と

木々のざわめきに包まれる場所。

Nestled deep in the countryside, Kokorakara is a renovated traditional Japanese farmhouse where we
offer mindful meals and a slow, seasonal lifestyle.

面積のほとんどを木々に囲まれた小さな農山村、福井県池田町。
人々が自然とともに暮らすこの町に、
ココラカラはあります。

山菜採り、田植え、稲刈り、餅つき、雪かき。
自然の移り変わりとともに
食べ物を作って、いただく。
失われつつある生活が息づくところです。


This is a place embraced by clean air and the gentle rustle of trees, in Ikeda Town, Fukui Prefecture—a
small farming village almost completely surrounded by forest.
Foraging wild greens, planting and harvesting rice, pounding mochi, shoveling snow…
Here, food is grown, cooked, and shared in rhythm with the seasons.

そんな暮らしが営まれていた民家を引き継いで、DIYに悪戦苦闘したのち、
どうにかこうにか小さなカフェと宿をOPENさせました。

春、夏、秋、冬
四季折々の里山の幸から、
その日のごはんをおつくりします。

緑と光が溢れ、心地よい風が通り抜ける民家で
ほっと一息ついたり、
思いもよらぬ出会いが生まれたり。

ここらのものを五感で感じ、
ここらのものから、心と身体を満たしていただけますように。

We’ve inherited a home where this way of life once thrived, and after a long (and slightly clumsy!) DIY
renovation, we opened a small café and guesthouse.
Spring, summer, autumn, winter—
We cook your meal of the day using ingredients from the surrounding satoyama.
In this light-filled house where the wind flows gently through the trees,
we hope you’ll find a moment of peace… or maybe even a serendipitous connection.
May your heart and body be nourished by everything this place has to offer.

Profile:わたしたちについて


店主は福井県越前市生まれ。
オットは大阪府箕面市生まれ。
2015年に和歌山から池田町へ引っ越してきました。

考え方はバラバラですが、畑や大工仕事など、
自ら食べ物や住処を作る暮らしを、何より大事にしているふたりです。
2020年冬、縁あってこのおうちと出会い、
怒涛のDIYの日々へと突入しました。
2022年初夏より、店主がカフェとゲストハウス、オットがパソコン&スマホ相談ショップをOPEN。
てんやわんやの日々を過ごしながら、今日もお客様をお出迎えしています。

PAGE TOP